6 de juliol del 2007

Forat Negre (Berguedà)


Ens trobem a la zona de Vallcebre, aprop del Pedraforca. Aquesta vega anem a fer el Forat Negre, el trobarem sec, ja que nomès després de pluges el trobareu amb aigua, això si alguna de les seves marmites hi havia la suficient aigua com per fer equilibri i intentar no sucar-se.

Descens sec, però amb bons rapels, instal·lacions bones, excepte la del forat, que porta temps en mal estat, cap problema però per rapelar. Diversió en alguna de les marmites per veure qui es suca i qui no. La part de rapels deixa lloc a petites marmites amb aigua, encare saludable, la que fa difícil el no caure en ella.

En general, barranc divertit i bon paisatge, per combinar amb algún altre, nosaltres el varem combinar amb el de les Fonts del Llobregat (El dia i la nit), aigüa per regalar i més, un bon canyo d'aigüa, sense perills, rapels controlats i un possible salt o rapel, però heu de controlar la profunditat, ja que hi ha una roca que queda a la sortida de l'esquma de la cascada. l'últim rapel bastant relliscós.

En resum aproximació 0, descens 1 hora (tranquilament), retorn 5 minuts. Perfecte pels ganduls, i a damès tens el restaurant a dos metres de l'entrada del barranc.




Ressenya: