10 de novembre del 2008

Escalada a Ports de Beseit

Dissabte 8 de novembre anem a fer el Sol desitjat a Ports de Beseit, però la nit anterior ens ha plogut i a l'endemà tot està moll i ennovulat, haurem d'ajornar la nostre sortida al Sol, per contra anem a fer una petita cresta que acaba per tota l'aresta de l'envut, la Gronsa Nord i l'altre que no se com es diu. La cresta, per arribar-hi és un pel empipador, ja que ha plogut i passem per mig de tots els matolls, en arribar al començament de la cresta estem molls!!. En Jaume i jo farem cordada, en Pere amb l'Anna i en Ferran amb la Cristina. uns 60 metres de III - II, sense seguros, amb una roca de molt mala qualitat, ens deixen adalt de la cresta. Per en Jaume va bé per practicar de possar tascons, friends, ponts de roca ,....
Diumenge, cordada amb l'Esther i en Jose Luis, via Salsichas tibetanas, 310 metres máx. IV+. En José luis i l'Esther es van repartint els llargs, els dos primers els fa en Jose Luis, amb molta seguretat, algun que altre imprevist en la reunió, però bé!. L'Esther amb molta seguretat. Via molt factible, per gent que s'inicia en l'escalada clàssica. Arribem a dalt amb l'altre cordada d'en Ferran , l'Angels i l'Anna, molt bé tots/es, sou uns campeons !!. Jalem alguna cosa, i seguim per l'aresta a l'esquerra, fins arribar a un rapel de cordino en una sabina, 25m, i baixem caminant per un coll, on trobem alguna que altre corda fixe per superar el desnivell, tot seguint anem a parar al camí per on baixen els estrets i de tornada al cotxe, ja comença a fer-se de nit.

L'aresta és fantàstca en tot moment hi ha pati a banda i banda de l'aresta, el vent comença apretar i el fred també s'impossa, anem acabant la cresta final, que ens portarà a dos rapels d'uns 25 i 60 metres, fins arribar a un coll, i per aquest baixarem seguint les fites de pedres, que creuen una petita tartera, des d'aquesta ens endintrem al bosc que va a parar a la carretera. Una bona opció per un dia gris.

Diumenge 9 de novembre, sortida a la via Salshichas Tibetanas, 310m màxim IV+, molt ben assegurada amb parabolts, els III estan equipats.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Bona activitat!
Bona paciència!