12 de març del 2008

Montserrat - VIA ARANYA (V+)


Estem a Montserrat, a la zona de les coves de salnitre, anem a fer la via l'Aranya máxim obligat V, si es fa desde abaix de tot hi ha dos llargs més de dificultat VI, però nosaltres comencem, pel camí que surt de les coves, per tant ens saltem aquest dos llargs.
La via comença amb un 1er llarg d'uns 45 metres, dificultat V, el segon llarg, té el primer pas de V+, però assegurat i es pot fer en A0 (màxim V), segueix pujant recte, l'equipació anem variant entre friends, empotradors i algun pitó que hi ha possat.
Arriba un moment que veiem una instal·lació a la dreta sobre una repissa, doncs és allà on em d'anar a fer reunió (ja que si seguim recte vorem que la gent a seguit recte i té que abandonar, per la precarietat de la via) llarg de 30 metres i dificultat V+ (máxim obligat V), el 3er llarg és un diedre sense assegurar fins a la meitat del llarg, fàcil, de V, però amb bones presses, cal superar el primer resalt als 10 metres i després molt més fàcil, arribem a la reunió a la dreta en una repissa on podrem seurens per assegurar. El següent llarg és fàcil III, però precari al haver-hi moltes pedres sueltas, el següent també és de III (que es poden fer seguits), en queden 3 de V, IV+ i V+, per rapelar per la via. Molt recomenable.