17 de juliol del 2008

SANT ANIOL



Ens trobem a Sant Aniol. Per accedir-hi, em d'anar direcció Montagut-Oix, Montagut surt un desvio a l'esquerra cap a sadernes, i d'aquest cap a Sant Aniol, si arribem abans de les 9:00 am, podrem intentar aparcar als parkings de més amunt, sinó ens quedarem abaix a la barrera, amb el suplement de 40 minuts extres de caminada. També us recordem que per fer tant el sant aniol com les canals, heu de demanar permís al consorci de la Garrotxa, us adjunto un link perque us pogueu descarregar el document i enviar-ho amb 3 dies habils d'antel·lació, ja que son barrancs que estan regulats, sino ho feu i us enxanpen us busqueu la sanció!!, no costa res fer les coses ben fetes, hem de pensar que si hi ha regulació és que cada cop com més, i encare ho serem més. document.

Sortim de la cadena, direcció a l'hermita de Sant Aniol, passem entre l'hermita i la casa-refugi, creuarem el riu i ens enfilarem cap a munt, veiem fites(pedres), fins arribar al coll on es bifurquen dos camins el de la dreta va cap a les Canals, i el de l'esquerra va cap al Sant Aniol. Agafarem aquest últim, que gràcies alguna persona que tenia moltes ganes de marcar el camí, anirem veient cada 2 metres marques grogues a les roques, per tant no hi ha perdua. Arribarem a zones on s'ha de grimpar, i arribarà un moment on comença a planar i a baixar, creuem una petita tartera i veiem murs de pedra, apartir d'aquí el camí comença a baixar i arribem a l'inici, per ser exactes és el segon rapel, si anessim més amunt trobariem un altre rapel de 9 metres.
Aproximació unes 2:30, descens del barranc 3:00h fent parades. Les formación més conegudes i espectaculars són: el Salt de la Capa, Salt de la toba truncada i finalment el Salt del Brull., El salt de la Capa es pot fer amb corda de 60m, arriba just a una repissa i desde aquí flanquejem per l'esquerra o desgrimpem, anem en compte en aquesta zona perque és on hi ha la Lithodora Oleifolia, espècia protegida.
Al arribar abaix de tot, el Gorg blau, mirant la cascada de front a mà esquerra trobareu una petita cova que hi podeu entrar i investigar. Retorn 1 hora.