28 de gener del 2007

Escalades a Montserrat

Anem a fer una petita introducció d'aquesta escola d'escalada com és Montserrat, per a mi, la meva escola, el meu orígen dins de l'escalada.
El conglomerat és la seva formació rocosa, tan podem trobar vies d'escalada esportiva, com vies clàssiques, que són la seva atracció. Com a zones Montserrat és un món, anomenem unes quantes com poden ser, la paret de l'aeri, la zona d'agulles, de gorros, sant benet, Montserrat Sud, etc... Una de les seves "agulles" més emblemàtiques és el Cavall Bernat, que venint desde Monistrol s'imposa al costat de la paret de l'aeri. Últimament s'està reequipant moltes vies, ja clàssiques, per químics, però encare les vies de Montserrat amaguen el seu encant d'equipació antiga.
Montserrat també amaga dins seu Vies Ferratas com la Teresina, el joc de l'Oca,... barrancs, com el de la Vall mala, el tres en raya,...

I sobretot atrau a milers de turístes pel Monestir i les seves concentracions tant eclesiàstiques, culturals i populars.

En definitiva que apartir d'ara comencem a detallar sortides i escalades de Montserrat. i demostrar així la nostre arrel Montserratina.



Cal a dir que podem explicar tot tipus d'histories gràcies en Ferran el nostre amic-introductor dins d'aquesta maravella, com és Montserrat.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Impressionant el salt de 15 metres, Nen!
Aquest salt jo mai seré capaç de fer-lo. :-)

Per cert us curreu molt el montatge de les fotos. Es fantastic.

Cuida't el refredat o t'hauré de portar caldo a casa.

N.